Represent Media

Telegram uvodi naplatu sadržaja, a sve nas zanima šta to znači

Vesti - Dec 29, 2020

Osnivač Telegram-a, aplikacije za razmenu sadržaja, Pavel Durov, izjavio je kako ne planira da proda kompaniju ali da definitivno razmišljaju o naplati određenih sadržaja.

– Nećemo prodati kompaniju poput osnivača WhatsApp-a. Svetu je potrebno da Telegram ostane nezavisan, kao mesto na kojem se poštuju korisnici i obezbeđuju visokokvalitetna usluga. Telegram mora i dalje da služi svetu kao primer tehnologije kompanije koja teži savršenstvu i integritetu – napisao je Durov.

Durov je istovremeno rekao da će Telegram uvesti monetizaciju od sledeće godine, ali usluga će ostati besplatna za obične korisnike.

– Telegram će početi da obezbeđuju prihod od sledeće godine. Učinićemo to u skladu s našim vrednostima i obećanjima koja smo dali u poslednjih 7 godina. Zahvaljujući našoj trenutnoj situaciji, moći ćemo to da učinimo na nenametljiv način. Većina korisnika teško da će primetiti bilo kakvu promenu – navodi se u izjavi.

U aprilu 2020. godine, iz Telegram-a su objavili kako njihovu aplikaciju trenutno koristi 400 miliona ljudi širom sveta. Aplikacija je naročito popularna u istočnim zemljama, pre svega Rusiji i Iranu. Takođe, s obzirom na cenzuru ostalih medija, aplikacija Telegram bila je jedno od retkih sredstava preko koje su mogli da komuniciraju beloruski opozicionari i nezadovoljni građani pa su tako mnogi protumačili kako je upravo Telegram zaslužan za organiziranje demonstracija širom ove države. Aplikaciju su za iste svrhe koristili i demonstranti u Hong Kongu i Tajlandu.

Izvor: klix.ba

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva