Represent Media

TikTok globalni sponzor Euro 2020: Potpisan sporazum sa UEFA-om

Vesti - Feb 18, 2021

Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) objavila je da je kratka video društvena mreža TikTok najavila da će biti sponzor prvenstva Euro 2020 koje je zakazano za ovaj jun, piše entrepreneur.com, a potvrđeno je i na zvaničnom UEFA sajtu.

Ovim TikTok postaje prva digitalna platforma koja sponzoriše jedan od UEFA turnira, pored toga što ima prava na emitovanje fudbalskih utakmica.

Radujemo se bliskoj saradnji sa TikTok-om kako bismo obožavaocima širom sveta ponudili jedinstveno i inovativno iskustvo, pružajući im priliku da se povežu i podele svoju strast – ​​rekao je direktor UEFA-inog marketinga Gui-Laurent Epstein u izjavi.

Za turnir, na kojem će se suočiti 24 evropske zemlje, pokrenuće posebne filtere, izazove, hashtagove, posebne zvukove i TikTok LIVE.

TikTok optužen da krši evropske zakone potrošača i ne štiti prava dece

Foto: Freepik.com

TikTok optužen da krši evropske zakone potrošača i ne štiti prava dece

I taman kada su svet obišle lepe vesti za hit aplikaciju, nova afera je na pomolu. Popularna kineska aplikacija TikTok našla se pod posebnom prismotrom u Evropskoj uniji nakon što je veliki broj evropskih udruženja za zaštitu potrošača uložio prigovor zbog navodnog kršenja zakona o zaštiti potrošača kao i da ne štite decu od skrivenog oglašavanja i neprimerenog sadržaja

Prigovori su usmereni pre svega na pravila korišćenja TikTok-a koja su, kako je evropska grupa za zaštitu prava potrošača BEUC istakla, „nejasna, dvosmislena i u korist TikTok-a, a na štetu korisnika“.

Njihovi uslovi zaštite autorskih prava takođe su nepošteni jer daju TikTok-u neopozivo pravo na korišćenje, distribuciju i reprodukciju videa koje su objavili korisnici, stoji u pomenutoj objavi.

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva