Represent Media

TikTok skandal: Cenzura videa koji promovišu različitosti

Vesti - Dec 13, 2019

Najbrže rastuća društvena mreža TikTok, izazvala je burne i negativne reakcije kod korisnika. Popularna aplikacija za deljenje videa priznala je da je cenzurisala objave onih korisnika koje je prepoznala kao osobe sa invaliditetom, gojazne i pripadnike LGBT populacije, a sve to zbog pokušaja da ublaži cyberbullying.

Otkriveno je da je TikTok primenio automatske restrikcije na pojedinim korisnicima koji su obeleženi kao “specijalni” i koji su na osnovu svog fizičkog i psihičkog stanja podložni zlostavljanju na društvenim mrežama. Među tim korisnicima su se našli oni koji imaju neki deformitet lica, autizam, Daunov sindrom ili bilo koji hendikep.

Iz TikToka priznaju grešku i navode da su imali dobre namere, ali pogrešan pristup. Primećen je porast cyberbullying-a i iz tog razloga su implementirali nepromišljen i privremen sistem. U budućnosti će raditi na poboljšanju aplikacije i na dodatnoj zaštiti korisničkih naloga i nadamo se da će to podrazumevati manje kontroverzne mere i da će raditi na promociji inkluzije i prava na različitost.

Izvor: marketingland.com

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva