Represent Media

Event management: Održan prvi master class na Knowledge Academy

Vesti - Mar 02, 2020

Master class je popularan vid edukacije koji smo odlučili da od ove godine uvedemo i na našu Knowledge Academy. Prolećnu sezonu edukacije otvorili smo 28. februara Master class-om Event management, koji je držao Uroš Mihailović, Event specialist u Represent Communications-u.

Kroz jednodnevno druženje i učenje, saznali smo sve detalje, začkoljice i količinu nepredvidivosti koju nosi ovaj posao.

Uroš Mihailović, inače event specialist sa decenijskim stažom organizacije događaja najrazličitijih obima i kategorija, polaznicima je detaljno objasnio šta sve može da krene po zlu, kako se postaviti u takvim situacijama, zašto uvek moramo da imamo plan B (iako sve deluje savršeno), otkrio je sve ono što vam drugi neće priznati o ovom poslu, ali upravo to ga čini posebnim i dinamičnim.

Saznali smo kako se spremaju događaji velikog, a kako malog formata, šta ih razlikuje i kako od najbanalnijih i skoro neverovatnih i nerealnih situacija nastaju problemi. Na osnovu velikog broja primera iz prakse saznali smo kako se reaguje  svim tim situacijama, ali i dobili ideje za neka najneverovatnija rešenja.

Primeri iz prakse i konkretne smernice u datim okolnostima ono su što Knowledge Academy izdvaja od drugih edukativnih programa. Mi se bavimo istorijatom i teorijom samo u onoj meri koliko je to neophodno. Smatramo da se najbolje uči na primerima iz prakse od stručnjaka iz tih oblasti koji su sve te situacije prošli i rešili. Njihovo iskustvo je dragoceno i na taj način se najbolje uči.

Na kraju teorijskog dela Master class-a polaznici su podeljeni u dve grupe koje su smišljale koncept organizacije jednog događaja. Na kraju dela predviđenog za praktičan rad, oba tima iznela su svoje ideje, a Uroš je sugerisao na sve potencijalne krizne momente u predstavljenim scenarijima. Polaznici su mogli jasno da vide gde su i zbog čega možda pogrešili.

Posle programa edukacije koji je trajao ceo dan, tj. puno radno vreme, u lounge delu Represent Communicationsa organizovan je mini-banket, koji je trebalo da prikaže polaznicima kako to može da izgleda kada se organizuje za kratko vreme, a kako je bilo vreme da se obeleži uspešno obavljen posao, stiglo je i piće i posluženje – baš u duhu event managementa.

U planu su nam i drugi Master class programi, prijave su u toku, a sve informacije o našim edukacijama možete saznati OVDE.

 

 

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva