Represent Media

Tačnost sadržaja ne utiče na prikaz objave na Google

Vesti - Sep 12, 2019

– Google-ovi sistemi ne mogu da provere tačnost sadržaja; umesto toga, ovaj pretraživač se oslanja na signale za koje prema ustanovljenim pravilima, smatraju da se poklapaju sa „temom i relevantnošću autoriteta“ – smatra Danni Sullivan, zaposleni u Google, a prenosi searchengineland.com.

Danni je to napisao Tvitu koji je objavljen na njegovom ličnom nalogu 9. septembra. Ovo je privuklo pažnju SEO-a i pokrenulo razgovor.

U pokušaju da poboljša kvalitet svojih rezultata, Google je u aprilu 2017. godine najavio Project Owl; projekat je dao veći znalaj sadržaju i omogućio korisnicima da daju povratne informacije za predloge za pretraživanje i rezultate pretrage.

U novembru 2017. Google se takođe udružio sa Trust Project-om kako bi doneo više transparentnosti u sadržaju vesti i borio se protiv širenja dezinformacija.

U septembru 2019. godine kompanija je ažurirala smernice za ocenu kvaliteta pretraživanja kako bi naglasila proveru izvora vesti. Tom prilikom je uključena mogućnost rangiranja tekstova i sadržaja koji šire mržnju, za šta je moguće dati najnižu moguću ocenu.

Veliki problem Google-a jeste što je i dalje, koliko god tehnologija napredovala, to i dalje jedan veliki program, tj. “mašina”. Dakle, bilo koji oblik “mašinskog učenja i funkcionisanja”  ipak ne omogućava potpunu procenu tačnosti, budući da je nemoguće da rezultate izbacuje na osnovu prethodnih iskustava.

Prema Sullivanu, relevantnost teme je ključna za Google, rangiranje ne.

Izvor: searchengineland.com

 

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva