Represent Media

Zašto je hakerima TikTok toliko “zanimljiv”?

Vesti - Jan 13, 2020

Nakon što su Instagram i Snapchat u velikoj meri zamenili Facebook, u poslednje vreme među tinejdžerima sve je popularniji kineski TikTok. O načinu funkcionisanja i velikom uticaju ove društvene platforme, pisali smo više puta, a pred kraj stare godine veliki skandal potresao je ovu kinesku platformu, kada je procurila informacija da TikTok krade podatke korisnika, zbog čega je američka mornarica zabranila svojim pripadnicima korišćenje ove aplikacije. Više o tome možete čitati OVDE.

Dobra vest je da su u veoma kratkom roku u TikToku rešili te sigurnosne probleme. Još je jedna dobra vest to što iz TikToka garantuju da nema nikakvih indikacija da su hakeri iskoristili otkrivene ranjivosti. Takođe, tvrde da Tik Tok nikada nije bio sigurniji.

Glavni problem ove mreže je što najveći broj njenih korisnika čine tinejdžeri i pretežno mlađa populacija, te je teže iskontrolisati mlade da ne načine neki nesvestan čin kojim bi mogli da ugroze svoju sigurnost i svoje podatke.

Zbog ove činjenice je TikTok i zanimljiv hakerima. Stoga, ukoliko koristite ovu društvenu mrežu, ne nasedajte na iskačuće prozore, reklame i obaveštenja koja vam traže unos ličnih podataka, a ukoliko vaša deca korise TikTok, obavezno im objasnite šta nikako ne smeju da rade i redovono kontrolišite njihove naloge.

Izvor: techspot.com

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva